CS GO Toernooien

Er worden jaarlijks verschillende internationale CSGO toernooien gehouden. Voor zo’n toernooi moet je eerst met je team meedoen aan de kwalificatierondes. Alleen de beste teams worden geplaatst voor het toernooi. Op deze toernooien komt ook heel veel publiek af dat het leuk vindt om de speelrondes bij te wonen.

ESL Pro League

De ESL Pro League is een CSGO competitie die bepaalt wie de beste teams ter wereld zijn. In deze league worden er drie maanden lang iedere week wedstrijden gespeeld. ESL Pro League is opgesplitst in een Europese en Noord-Amerikaanse league. Per league doen er veertien teams mee. Tijdens dit toernooi wordt in totaal 1 miljoen dollar aan prijzengeld vergeven. De winnaar krijgt een geldbedrag van 225.000 dollar. Er worden geldprijzen uitgedeeld tot en met de nummer 12 van de competitie.

Esports Championship Series

De Esports Championship Series is een succesvol toernooi dat wordt georganiseerd door FACEIT en Twitch.tv. Dit toernooit duurt twee weken en er doen 8 teams uit Europa en 8 teams uit Noord-Amerika aan mee. Deze teams worden ingedeeld in groepen, waarvan de beste twee teams door mogen naar de playoffs. In de playoffs spelen de beste twee teams tegen de slechtste twee teams uit het vorige seizoen om toegang te krijgen tot het nieuwe seizoen. Het totale prijzengeld dat vergeven wordt tijdens dit toernooi is 1,75 miljoen dollar. De nummers 1 tot en met 8 worden beloond met een geldbedrag.

Intel Extreme Masters

Het Intel Extreme Masters toernooi vind ieder jaar plaats in een ander land. Er doen in totaal 12 teams vanuit de hele wereld mee. Er wordt gespeeld in twee rondes van zes teams. De winnaars van iedere groep gaan door naar de halve finales. Er is in totaal een prijzenpot van 250.000 dollar. De nummer 1 krijgt een geldprijs van 100.000 dollar. Alle twaalf teams worden beloond met een geldbedrag, al wordt deze wel steeds minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *