CSGO World Ranking

Er zijn een heleboel professionele CSGO teams die tegen elkaar spelen op grote CSGO toernooien. Ieder team bestaat uit vijf spelers welke uit verschillende landen kunnen komen. Er zijn ook teams die bestaan uit vijf spelers uit hetzelfde land. Hieruit volgt een World Ranking, die aangeeft welke teams de beste van de wereld zijn. Deze ranking kan worden opgesplitst in de Power Ranking en de Club Ranking. De Power Ranking hangt af van de resultaten van de spelers tijdens toptoernooien van de laatste 6 maanden. De Club Ranking is gebaseerd op de resultaten van de teams van de laatste 12 maanden. De plaats van een team kan dus verschillend zijn op de Power en de Club Ranking.

De top 3

Het team dat zowel in de Power Ranking als de Club Ranking op nummer 1 staat, is Astralis. Dit team bestaat uit vijf Deense spelers en ze hebben in totaal al bijna 1,4 miljoen dollar gewonnen. De nummer twee op de World Ranking is FaZe, een Europees team met spelers die allemaal een andere nationaliteit hebben. Hun totale prijzengeld ligt een stuk lager dan dat van de nummer 1, namelijk 237.000 dollar. De nummer 3 van de World Ranking is SK Gaming, een team met vijf Braziliaanse spelers. Zij hebben in totaal al 1,1 miljoen dollar gewonnen. De hoeveelheid geld dat een team gewonnen heeft, zegt dus niks over de plaats die zij innemen in de ranking. Dit hangt namelijk af van het aantal punten dat een team dat jaar behaald heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *