Wat is Counterstrike?

Wat is Counterstrike en hoe wordt het precies gespeeld? Lees hieronder alles over dit populaire spel en leg de basis voor een succesvolle CSGO Betting tacktiek!

De teams

CS:GO wordt gespeeld door twee teams, de Terroristen en de Antiterreureenheid. Er zijn 30 rondes en het team dat het eerste 16 van deze rondes wint, is de overwinnaar. Als 15 rondes zijn gespeeld wordt er van teams gewisseld. Sommige toernooien hebben als regel dat je 16 rondes moet winnen om overwinnaar te zijn, maar er zijn ook toernooien die worden georganiseerd als een best-of-3, zodat je in twee van de drie werelden de sterkste moet zijn.

Het spel

Elk spel speelt zich af in een aparte wereld (map). De Terroristen moeten een bom plaatsen op één van twee van te voren aangegeven locaties. De bom zal 35 seconden na plaatsing afgaan. Het is de taak van de Antiterreureenheid om het plaatsen van de bom te voorkomen en om anders de bom onschadelijk te maken. Lukt dit niet, dan hebben de Terroristen gewonnen. Een andere manier om te winnen is door alle leden van het andere team uit te schakelen. Voor elke speler die je uitschakelt krijg je geld, waar je een nieuw wapen mee kan kopen voor de volgende ronde.

De strategie

Rondes worden vaak gewonnen omdat één team geen leden meer over heeft. De Terroristen kunnen gezien worden als de aanvallers en de Antiterreureenheid als verdedigers, maar dit slaat compleet om als een bom wordt geplaatst. Soms is het simpelweg rennen naar de locatie waar de bom geplaatst moet worden, en soms worden de Antiterreureenheid volledig voor de gek gehouden. Hoe meer je speelt, hoe ervarener je wordt en hoe beter je weet welke strategie wanneer te gebruiken.

De wapens

Alle spelers beginnen met hetzelfde standaard wapen. Elke keer dat je een andere speler uitschakelt, krijg je geld om een nieuw wapen te kopen. De wapens die gekocht worden door de Terroristen zijn Ak-47, AWP, Tec-9, P-90, Mac-10 en Galil. De Antiterreureenheid zal vooral geïnteresseerd zijn in de M4a4/m4a1-s, AWP, Famas, Cz-75 en P-90. Als je een beginnende speler bent is het verstandig om goed te leren hoe je deze effectief en accuraat kan gebruiken. Er zijn verschillende maps beschikbaar waar je dit kan oefenen en door je wapen af te vuren op een muur wordt je ook snel beter.

De economie in het spel

Vaak wordt een wedstrijd gewonnen door het team dat de financiën het slimste beheert. Het eerste dat je moet weten is dat het geld dat je wint niet jouw geld is, maar dat van je team. Als iemand geen wapen kan kopen, en jij hebt wel voldoende geld, dan zal je dat aan je teamgenoot moeten uitgeven. Er zijn verschillende manieren waarop je financieel tactisch kan spelen.

Als je beslist “full eco” te spelen, dan koop je als Terroristen alleen flash bangs en als de Antiterreureenheid koop je niks. “Pistol Eco” betekent dat je als Terroristen flash bangs, smokes, tec-9’s en armour kan kopen als je het kan betalen. De Antiterreureenheid kan in deze stand p-250’s en armour kopen. Er is ook de “SMG/Shotgun eco” stand. Hiermee kunnen Terroristen als de Antiterreureenheid flash bangs, smokes, armour en een SMG of shotgun naar keuze kopen. Tijdens de “Full buy” stand kan iedereen alles kopen als ze geld hebben, tijdens de “Force buy” stand koopt iedereen in het team zoveel ze kunnen met hun eigen geld. De “anti-eco” stand is vrijwel hetzelfde als “full buy”, en kan worden ingezet op een ronde waarvan verwacht wordt dat de tegenstander een full eco spel speelt.